Burgemeester Mark Buijs heeft op 4 oktober 2023 de versierselen behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld bij Antoon Cornelissen uit Dorst. Cornelissen is al bijna veertig jaar actief voor de dorpsgemeenschap. Verdere tekst onder foto.

Antoon Cornelissen (74) is actief lid van de EHBO en ondersteunde als hulpverlener tal van sportieve, culturele en andere evenementen. Hij was actief als fondsenwerver voor de vereniging en heeft zich samen met het bestuur ingezet om voor Dorst een AED beschikbaar te krijgen. Dat is gelukt en inmiddels telt Dorst 8 van deze levensreddende apparaten. Cornelissen voerde vrijwel wekelijks een controle uit om ervoor te zorgen dat de apparaten 24/7 inzetbaar zijn.

Sinds 2012 is hij bestuurslid van de Stichting Oosterhout Hartveilig en zet hij zich in voor het werk van de stichting in de gehele gemeente Oosterhout. Hij is verder al vele jaren vrijwilliger bij het Midzomernachtfeest, waar hij helpt met het opbouwen en afbreken van de feesttent, het inrichten ervan en het schoonmaken van het dorpsplein en omgeving. Hij draagt zorg voor onderhoud en aanbrengen van de feestverlichting en is hij actief als vrijwilliger van de Werkgroep Bloembakken en Onderhoud Dorpsplein.

Antoon Cornelissen heeft zich hiermee geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen en heeft anderen gestimuleerd. Die verdiensten zijn aanleiding voor Zijne Majesteit de Koning om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.